Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Grašak sa svinjskim mesom

Sastojci:

  • 1 kesica Higlo graška
  • 300 g svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • mirođija, ruzmarin
  • 2 kafene kašičice mlevene crvene paprike
  • ulje, dodatak za jela,
  • malo soka od paradajza

Priprema:

Sitno isecakan crni luk izdinstati na ulju i preko njega staviti po prstohvat mirođije i ruzmarina. Dinstati 2-3 minute dok ne postane želatinasta masa. Svinjsko meso iseći na manje kockice (2x3 cm) i ubaciti da se dinsta sa lukom i začinima još 15-tak minuta na umerenoj vatri. Dodati kafenu šoljicu vode. Kad meso pobeli i bude mekano, ubaciti smrznuti grašak. Dodati još jednu šoljicu vode i šoljicu soka od paradajza i kuvati još 15 minuta. Zapršku napraviti od dve kašike brašna, kašičice mlevene crvene paprike, pola šoljice ulja i pola šoljice vode. Sipati preko skuvanog graška, izmešati i kuvati još 2 minuta.