Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Pileće belo meso u susamu

Sastojci:

  • 1 kesica Higlo karfiol ruža
  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 2 dl ulja
  • 50 g ulja
  • 2 dl pavlake
  • 3 dl pileće supe
  • 300 g pečurki
  • 80 g putera
  • So, biber, dodatak za jela

Priprema:

Pileće belo meso odvojiti od kostiju i kože. Od kostiju napraviti pileću supu. Meso istucati čekićem, začiniti i uvaljati u susam. Peći na zagrejanom ulju. Karbio obariti, ocediti i začiniti. Prebaciti ga u dvojenoj posudi na puteri ostaviti na toplom mestu do serviranja. Sveže pečurke iseći na tanke listiće. Kada se piletina okrene, dodati pečurkei tako zajedno dinstati 10-tak minuta. Dodati pavlakui začine, naliti pilećom supomi dinstati dok masa ne postane gusta. Servirati piletinu uz prilog od karfiola, ostatak sosa preliti preko piletine. Služiti toplo.