Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Juneće meso sa kukuruzom

Sastojci:

  • 1 kesica Higlo kukuruza šećerca
  • 1 glavica velikog crnog luka
  • 2-3 supene kašike ulja
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 kašika dodatka za jelo
  • 1 čen belog luka
  • 1 supena kašika čilija
  • 1 supena kašika origana
  • 1 lovorov list
  • 4 oljuštena, iseckana paradajza
  • malo muskatnog oraščića, malo bibera

Prilog:

  • hleb, pasta ili pirinač

Priprema:

Obariti kukuruz i ostaviti ga u odvojenoj posudi. U drugoj posudi dinstati crni luk dok malo ne porumeni, dodati zatim dodatak za jelo, meso, začine i na kraju paradajz. Kuvati 10-15 minuta. Dodati oceđeni kukuruzi kuvati još 5 minuta.