Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Musaka od pečenih paprika i piletine

Sastojci:

  • 2 kesice Higlo paprika pečenih paprika na drvima
  • 1 krupnije pile
  • 1 glavica crnog luka
  • Dodatak za jelo
  • So, biber, ulje

Priprema:

Od pileta skuvati supu na uobičajeni način, najbolje u ekspres loncu. Kada je supa skuvana, precedite je i iz nje izvadite kuvano pileće meso. Iz mesa povadite koščice. Na malo ulja propržite jednu glavicu crnog luka dok ne porumeni, a zatim dodajte kuvanu piletinu i nalijte malo pileće supe. Samo kratko to prodinstajte i promešajte. Dodajte dodatak za jelo, so i biber po ukusu. U podmazanu vatrostalnu činiju naizmenično ređajte red pečenih paprika, red mesa (završite sa paprikama). Zalijte sa 2 dl supe. Poklopite i zapecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. Služite uz pire krompir.