Get Adobe Flash player
O nama Proizvodi Recepti Mediji Prva strana

Paprika nadevena pasuljem

Sastojci:

  • 1 kesica Higlo paprika pečenih na drvima
  • 1 kg crnog luka
  • 500 g pasulja
  • Ljuta mlevana paprika
  • So, biber, ulje

Priprema:

Pasulj staviti da se kuva na uobičajen način (bacanje prve vode, a onda kuvanje u loncu). Celu količinu luka staviti na ulje da se dinsta dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodati kašičicu ljute crvene paprike, bibera i soli. Na to staviti dobro oceđen pasulj i kratkotrajno zagrevati dok se ne zgusne. Paprike otopiti, očistiti od ljuske i semena i posoliti i ostaviti da se ocede. Paprike zatim nadevati dobijenom smešom i slagati u vatrostalnu posudu. Naliti malo vode u kojoj se kuvao pasulj i staviti da se zapeče u rerni, dok se ne uhvati korica. Ukoliko neka količina pasulja pretekne može se ravnomerno rasporediti i zapeći zajedno sa paprikama.